kunst kieke 2024

Met Hemelvaart, 9 mei, vrijdag 10 en zaterdag 11 mei 2024 is er ‘kunst kieke’ op het eiland Tholen. Om de twee jaar wordt deze route gehouden door Jos Boogaard en haar cursisten; er is op 8 locaties werk te zien van 24 deelnemers. Het merendeel van de deelnemers zijn cursisten van Atelier jos boogaard, maar ook gasten verlevendigen de route met verschillende kunstvormen.                                                    

Eens in de twee jaar organiseren Jos Boogaard en cursisten die willen meedoen een kunstroute genaamd “kunst kieke”. Het initiatief voor het organiseren van een open atelier route is ontstaan tijdens de lessen bij Atelier Jos Boogaard in Sint-Annaland. Na een aantal jaren er alleen over gepraat te hebben, is de daad bij het woord gevoegd. 

Dit jaar openen we voor de 8ste keer onze deuren om bezoekers te laten zien wat er de afgelopen 2 jaar is gemaakt. 

Als gasten zijn dit jaar uitgenodigd: Marcel Warmenhoven, Hans Westerweel, Gerda Glerum, Henny Wilting, Lillian Löhrer en Merel de Vries.

Marcel Warmenhoven woont en werkt in Sint-Annaland en maakt beelden van allerlei materialen. Zijn werk wordt geëxposeerd in het hele land; we zijn blij dat hij ter gelegenheid van ‘kunst kieke’ werkstukken in zijn atelier wil laten zien. 

Hans Westerweel woont en werkt in Tholen. Hij heeft daar een eigen atelier waarin hij keramiek maakt. Ook hij exposeert op verschillende plaatsen in het land. Deze keer is zijn werk te zien in het atelier van Jos Boogaard.                

Gerda Glerum maakt beelden in verschillende technieken. Ze heeft een galerie in Tholen, maar laat nu haar werk zien in het atelier van Maria Dam in Oud-Vossemeer. Daar is ook werk te zien van Henny Wilting, die beeldjes uit klei tentoonstelt.

Lillian Löhrer volgt de opleiding ‘Graphic Design’ en laat een deel van haar werk zien bij EQuiMio. Aan de hand van opdrachten werkt ze met allerlei materialen en komt ze tot verrassende ontwerpen.

Merel de Vries werkt met kleurpotlood en maakt bijna fotografische werkstukken met vooral mens en dier als onderwerp. Door verschillende lagen kleurpotlood over elkaar te zetten bereikt ze de gewenste kleuren. Haar werk is te zien bij Carina Droogendijk.

Voor kinderen en jongeren is er een speurtocht langs alle locaties. Iedereen die mee doet en alle antwoorden bij Jos heeft ingeleverd, ontvangt een leuke herinnering. Voor de volwassenen hebben we een andere verrassing in petto. Op alle locaties kunt u een stempel krijgen in een speciaal voor deze gelegenheid handgemaakt boekje. Heeft u alle stempels verzameld, maakt u kans op een gratis workshop.

De ‘kunst kieke’-route heeft de laatste jaren niet alleen van bezoekers uit de omgeving belangstelling gekregen. Sommigen maken er een 3-daags uitje van en fietsen van de ene locatie naar de andere, ondertussen genietend van het landschap. Voor bezoekers die op de fiets langs de locaties willen gaan, is vanaf mei een fietsroute gratis te downloaden op deze website.

In vele winkels en op campings op het eiland Tholen liggen flyers met de adressen en namen van de deelnemers aan de route.
De flyer kunt u hier downloaden. De fietsroute kunt u hier downloaden.

U bent allen hartelijk welkom en de toegang is gratis.  

Winnaars ‘kunst kieke’ 2024:

Corina Dingenouts, Yovanda à Campo en Nettie Besters

Scroll naar boven